ULTIMATIVNO NAJKVALITETNIJI KOSTIMI DEDA MRAZA U BEOGRADU

Iznajmite najkvalitetniji Kostim Deda Mraza u Beogradu

Kod nas možete da iznajmite neki od izuzetno kvalitetnih Deda Mrazovih kostima iz našeg fundusa, po relativno povoljnim uslovima i cenama.

Potreban vam je najkvalitetniji kostim Deda Mraza – Na pravom ste mestu!

Mi smo specijalizovani servis za kostime Deda Mraza.

Naš fundus broji pedesetak najlepših i najoriginalnijih kostima Deda Mraza na domaćem tržištu.

Možete da pozajmite neki od njih po prihvatljivim uslovima i cenama!

Bilo da vam je kostim Deda Mraza potreban za kućnu varijantu (da glumite Deda Mraza svojoj deci) ili za neki javni nastup ili snimanje reklame i sl., na pravom ste mestu!

Naši kostimi Deda Mraza su svi ručne izrade od najkvalitetnijih i materijala: kvalitetnog crvenog mebl pliša opšivenog belim veštačkim krznom.

Naročita pažnja je posvećena detaljima kao što su brada i perika koje su uvek bujne i bogate obzirom da je brada „najosetljiviji“ element kostima koji, ako nije dobar i kvalitetan, lako može da razotktije Deda Mraza.

Drugi najvažniji element Deda Mrazovog kostima je bunda. Ona je uvek lepa, čista i reprezentativna!
Jako važan element Deda Mrazovog kostima su čizme. Podrazumeva se da ćete uz kostim dobiti i prave čizme, a ne nazuvice koje prekrivaju cipele što je, inače, domaći standard kada je u pitanju iznajmljivanje kostima Deda Mraza.

Fotogeničnost

Nije fora samo u kroju i kvalitetu Deda Mrazovog kostima, već je fora u njegovoj fotogeničnosti.

Detalji su bitni

Kostim Deda Mraza ne čini samo brada i odelo već ga čine svi ti detalji i gadžeti koji idu uz njega.

Materijali

Crveni mebl pliš i belo veštačko krzno duge guste dlake jesu osnovni materijali za kostim ali…

Bujna brada

Brada Deda Mraza mora da bude bujna, lepa, uredna i negovana. Ovo postižemo velikim trudom.

Deda Mrazov džak

Ovom detalju se, obično, ne posvećuje naročita pažnja ali kod nas to nije slučaj.

Prave čizme

Deda Mraz mora da bude lepo obuven! Navlakače preko patika ne dolaze u obzir!

Kako izgledaju naši kostimi

U foto galeriji (ispod) je prikazan osnovni tip kostima koji možete da iznajmite kod nas.
Fotografije su ilustrativnog karaktera što znači da neki elementi kostima mogu da se razlikuju od prikazanih ali ukupan utisak koji stičete je uvek identičan utisku koji stičete gledajući foto galeriju.

Šta to znači?

– To, u praksi znači da pravimo kombinacije elemenata kostima kako bi svaka (kombinacija) bila jednakog kvaliteta.
Ako pažljivo analizirate prikazanu fotografiju, skrenućemo vam pažnju da model na njoj nosi savršenu bundu i lošu bradu. Bunda mu je sasvim nova (to se najbolje vidi po krznu) pa je zato dobio prilično lošu bradu (isuviše je sintetička). Recimo da su elementi kostima poput pantalona i džaka nebitni jer su oni značajno manje podložni habanju pa ih nećemo komentarisati. Čizme ovog Deda Mraza su prosek koji možemo da vam ponudimo ali imamo i boljih varijanti.

Gde se preuzimaju Deda Mrazovi kostimi?

Galerija naših kostima

Dakle, „prodajemo“ sveukupan utisak i on se nikad ne razlikuje od utiska koji odaje data fotografija dok se elementi kostima mogu razlikovati kako po kvalitetu tako i po modelu.

Prosečna starost naših kostima je 2,5 sezone ili sedam hemijskih čišćenja.

Šta ovi znači?
– Svaki kostim nakon upotrebe (svakog iznajmljivanja) ide na hemijsko čišćenje kako bi mogao ponovo da se izda (brada, perika i rukavice idu na „mokro“ pranje).

Nakon svakog hemijskog čišćenja krzno na kapi i bundi gubi deo svog kvaliteta. Odprilike, nakon desetog hemijskog čišćenja, krznu je potrebno ozbiljno četkanje da bi izgledalo reprezentativno (to radimo mi), a nakon četrnaestog hemijskog čišćenja (dakle jedanput u toku sezone) kostim ide na repšaraciju/zamenu krzna.

Crveni mebl pliš od kog je kostim sašiven je izuzetno kvalitetan, skupocen i postojan tako da je prilično izdržnljiv i traje i po 5-6 sezona izuzev džaka (on se vuče po podu i samim tim značajnije haba i prlja, a taj „problem“ rešavamo tako što svaki kostim ima po dva džaka (ali se iznajmljuje samo jedan).

Brade nabavljamo od više različitih dobavljača i različitog su oblika, nijanse i kvaliteta. Brada nakon svakog pranja prolazi kroz proces ručnog razdvajanja i ispravljanja vlasi i hemijsko-kozmetički tretman. Brada je uvek sterilna i čista i nikad, ma koliko gadljivi bili, nećeti imati problem da je stavite na lice (vidi se i oseti da je čista, mirisna i negovana).
Najzad, ispod brade uvek možete da stavite hiruršku masku (preporučujemo je da je iglom i koncem pričvrstite za bradu kako vam se nebi omaklo da maska izviri ispod brade.

Ukoliko vas, pak, zapadne neka prilično loša kombinacija (to se uglavnom dešava ljudima koji rezervišu u zadnji sekund s molbom „daj šta daš„), kostim ćemo obogatiti dodatnim rekvizitima koji će fascinirati vašu publiku. Priznaćete da Deda Mraz kom o dugmetu visi lanac džepnog sata sa istim u džepu izgleda baš markantno. Deda Mraz može da za pojas sadene i starinski durbin, trubu kojom doziva irvase, kompas koji mu služo kao „navigacija“… Može da u ruci ima čak i fenjer ili veliki čarobnjački štap.
Dakle, utisak koji odajete jeste poenta!

Nosite naočare. Iako naočare nisu ugovorni element kostima Deda Mraza (kao ni npr. čarobnjački štap), zatražite i daćemo vam ih (ukoliko ih imamo na lageru).

Upotpunite animaciju nekim gadžetom. Ova lupa nije deo kostima Deda Mraza koji se iznajmljuje kod nas ali zasigurno kod kuće imate neki kompas, dvogled ili kakav treći retro gadžet…

Obavezno nosite bele rukavice! (Ddobijaju se uz kostim), Osim što ćete delovati prefinjeno i uglađeno, rukavice skrivaju vaše godine (Deda Mraz uglavnom nije deda nego tata) 🙂

Saveti kako da budete odličan Deda Mraz

 1. Šta ako niste Deda Mrazovske građe?

  Model sa slike (svesno i namerno smo ga iskoristili) nije „Dedamrazovske“ građe. Zašto? Zato što većina muškaraca koji će svojoj deci glumiti Deda Mraza nije „Dedamrazovske“ građe ali, kao što vidite, to nije presudno.

  Ukoliko ste baš mršavi, problem „tankih“ nogu ćete u nekoj meri rešiti tako što ćete ispod dedamrazovskih, inače širokih pantalona, obući svoje.
  Problem „velikog stomaka“ izbegavajte da rešite umetanjem jastučića (izgledaćete kao trudnica). Ako ste išta krupnije građe, to je sasvim dovoljno. Legenda o gojaznom Deda Mrazu potiče iz Amerike dok je naš Božić Bata (prethodnik Deda Mraza) zgodan tip
  Ukoliko ste baš mršavi (a visoki), raspitajte se imamo li slobodnih veštačkih stomaka. Oni se iznajmljuju posebno (nisu deo kombinacije za izdavanje) ali imamo i to

 2. Kako da opustite decu koja se stide?

  Nikako poklonima! Time skačete sami sebi u stomak!

  Ali može razgovorom o poklonima: „Šta si poželeo?“ i „Jesi li zaslužio?“

  Ove dve teme posebno moraju da se obrade, a time dobijate na vremenu (ipak u kući morate da provedete bar pola sata).

  Dakle,  ako se deca stide, o svemu tome razgovarajte napre sa ukućanima dok se deca ne oslobode pa onda možete sve ukrug J

  Važni su i monolozi u stilu „Eeeeeeh, jedva vas nađoh u ovako velikoj varoši. Ovde kod vas su sve uske ulice i zgrade pa moji irvasi nemaju gde da slete pa, eno, sletosmo čak tamo kod Hrama (ako ste npr. na Vračaru) pa ozgor’ sve peške, a ovaj džak težak, šta li je u njemu pitam se…“

  Ovakvim pričama postajete interesantni publici i uvodite ih u priču.

  Sasvim je moguće da će vas publika već prekinuti pitanjima i potpitanjima: „a gde su sad irvasi?“ , „Šta ako pobegnu?“, „Koliko irvasa imaš?“…

  Ukoliko se ovo dogodi, odlično! Pobedili ste! A ako se ovo ne dogodi, nastavljate sa monodramom u nekom pravcu koji vam se učini logičnim. Nema pravila, sve je improvizacija.

 3. Izbegnite najčešće zamke!

  Šta može da vas razotkrije? Šta ako vas deca provale i prokažu!?

  Vi ste svesni šta su vam slabe tačke i kao i svako ljudsko biće, imaćete potrebu da ih skrivate ističući ih.

  Evo primera za iznad navedeno: Pokojna engleska kraljica je bila jako nesigurna u sebe pa je svoju tremu savladavala grčevito se držeći za svoju torbicu. Često i sa obe ruke! Zapitajmo se šta će joj uopšte torbica osim da joj smeta (zasigurno ne nosi novčanik u njoj i ličnu krartu kad nikad niko nikada neće da je legitimiše ili da joj nešto naplati). Treba joj da bi se „držala“ za nju.

  Nesigurni Deda Mraz će, pak, grčevito da se drži za svoje „Ho! Ho! Hoooo!“ pa će kao kreten večito da se derinja i nervira publiku. Da ne bude, zabune, svi žele da čuju taj čuveni Deda Mrazov uzvik (nekad je uzvik, a nekad smeh, zavisi od prilike), ali Deda Mraz ne sme da „hohohoče“ umesto monologa i dijaloga u kojima je iznad bilo reči.

  Morate bisti svesni svojih mana da biste se nosili sa njima. Šta je glavna mana lažnog Deda Mraza? – lažna brada! Zato, ne nameštajte je vazda pred decom i nedodirujte je. Ponašajte se kao da je vaša!

OGRANIČENA PONUDA

Ultra lux kombinacije (ispod) po ceni najma standardnog kostima

Crveno-zeleno (ili samo zeleno)

Crveno-zeleno

Kostim iz više delova, a sastoji se od bunde koja je kontrastno ostatku kostima, tamno-zelena. Zamisao dizajnera je da Deda Mraz, pošto uđe u kuću i pozdravi prisutne, skine bundu (i okači je na naslon svoje stolice, kako bi se videla). Deda Mraz ostaje u beloj košulji sa čipkanim manžetnama i crvenom prslučetu.
Pogodnost: Izbegnite znojenje i napad vrućine.

Kombinacija 2: Umesto crvenih, zelene pantalone (+ zelena kapa i jutano-zeleni džak).
Napomena:  Prilikom rezervacije ovog kostima naglasite koju kombinaciju želite.

Bordo-crveno

Bordo-crveno

Za razliku od crveno-zelene i crveno-bež kombinacije, ova bordo-crvena kombinacija predstavlja klasičnu varijantu bez košulje i prslučeta ispod bunde.

Ovo je najtamnija crvena kombinacija u našoj kolekciji i u priličnoj meri „odskače“ od one crvene koja priliči klasičnom Deda Mrazu.

Naš savet je da se raspitate i o drugim našim bordo kombinacijama pre nego što se zaista odlučite za ovu tamnu varijantu.

Crveno-bež (ili samo bež)

Crveno-bež

Ovaj kostim ima krznenu bundu dizajniranu u prirodnim tonovima (svetlije i tamnije bež) prošivenu bordo-crvenim detaljima te opšivenu belim gustim krznom duge dlake. Deluje izuzetno bogato, skupoceno i elegantno. Ispod bunde, kako bi mogao da je skine na događaju, Deda Mraz ima bež košulju u etno stilu i elegantno crveno prsluče.

I ova kombinacija može da bude više ili manje „crvena“ tj. može da bude bliža klasičnom Deda Mrazu (crveno) ili Božić Bati (natur).

Osim klasičnih / standardnih kostima za izdavanje (cena navedena u cenovniku se odnosi na njih), imamo i nekoliko luksuznih i nekoliko neobičnih kombinacija. Ako želite nešto još bolje, nesvakidašnje i neuobičajeno, raspitajte se o tome kod nas telefonom.

Evo jednog „utiska“: Zamislite da vam u kuću uđe Deda Mraz u etno stilu (kostim „prošaran“ elementima narodnih nošnji Srbije, Štajerske, Bavarske, Finske…) On deluje kao da zaista živi u nekom selu. Zamislite Deda Mraza koji nema crvenu bundu već neku „natur“ ili tamno zelenu! na prvi utisak Vam verovatno ne deluje ubedljivo ali uparavo i jeste fora u tome: Taj Deda Mraz deluje kao da je is devetnaestog „uskočio“ u 21. vek i sebi može da da luksuz da, pošto uđe u kuću i pozdravi se d decom i domaćinima, tu bundu i skine (ne samo da mu nebi bilo prevruće što je inače problem svakog Deda Mraza, već i da bi drugim slojem svog kostima oduševio svoju publiku. Ispod bunde, ovakav Deda Mraz nosi belu etno košulju preko koje ima svečani crveni prsluk i, i dalje izgleda jednako „dedamzatoliko“.

Ovaj luksuz sebi ne može da dozvoli Deda Mraz u standardnom kostimu za izdavanje iz razloga što u taj paket ne ulazi „donji sloj“, a i ako naumi da sam nešto iskobinuje, nema crveni prsluk od odela, a i takavv prsluk ne ide na panralone sa gumom u pojasu. Lux Deda Mraz nosi fino ukrojene svečane pantalone.

Lux Deda Mraz uvek ima gomilu rekvizita kojom će očarati svoju publiku. Lux Deda Mraz (Lux kostim Deda Mraza) je onaj za koga ćete pričati da je najbolji koga ste ikad videli u životu tj. pravi, a razume se, samo je jedan pravi Deda Mraz, a svi ostali su neke čike obučene u kostim. To znaju čak i deca (da Onaj deda Mraz iz vrtića ili tržnog centra nije pravi).

Kakve još kostime imamo?

 • Imamo i kostim Baba Mrazice!
 • Imamo i kostim Sneguročke (Deda Mrazova pratilja / devojčica, iz ruske bajke po kojoj je kreiran lik Elze iz Zaleđenog kraljevstva).

Ostalo

 • Kaucija za iznajmljivanje kostima Deda Mraza iznosi 4 000.00 din.
 • Kaucija se vraća po povratku kostima i rekvizita.
 • Cene za konkretne datume pogledajte u našem cenovniku.

Napomene:

 • Kostim uvek dobijate čist i sterilisan, a naročita pažnja se posvećuje bradi. Ona je uvek sterilna, mirisna i negovana.
 • U odnosu na iznajmljivanje npr. venčanice, cena je značajno niža iako je vrednost odevnog predmeta približno ista.
 • Kostimi se prethodno higijenski tretiraju (suvo hemijsko čišćenje) koje je uračunato u cenu.

Pogledajte galeriju naših kostima za izdavanje

U galeriji su prikazane samo bunde kao glavni element kostima (pored brade).

Takođe, vodite računa i o činjenici da je u toku sezone, usled prevelike potražnje, izbor uglavnom sužen bez mogućnosti biranja kombinacije.

I na kraju

Kako stvarno izgleda neki čika koji glumi Deda Mraza u našem kostimu

Primetili ste, zasigurno (a ia ako niste, sad vam kažemo) da su sve fotografije iznad studijske i u priličnoj meri profesionalne (premda su stvarne, nisu tzv „stock“ fotografije kupljene negde na internetu.

Ispod se nalaze potpuno amaterske fotografije (načinjene mobilnim telefonom) na stvarnom događaju gde Deda Mraz nije profesionalac već je to samo jedan čika koji je obukao (naš) kostim 🙂

Osim toga, na ovim slikama niko ne pozira (ni Deda ni deca), sve je spontano i ultra-realistično.

Koliko je veran, tek pokušajte da dočarate očima dece koja mu se raduju 🙂

(Listajte galeriju klikćući na stelice „levo“ i „desno“)