Kostim Babe Mraz: Spoj tradicionalnog i čarobnog

Kostim Babe Mraz je zapanjujuća i iznenađujuća pjava koja pleni svu pažnju preteći da i samog Deda Mraza ostavi u senci.

Zašto?! – Zato što smo Deda Mraza već svi videli onoliko puta a priliku da uživo sretnete gospođu Mraz, verovatno nikada niste imali niti hoćete u budućnosti.

Uveličajte svoj event i učinite ga nadasve neobičnim i jedinstvenim prisustvom Baba Mrazice koju ćete odenuti u ovaj naš prelepi kostim.

Kostim Baba Mrazice je dizajniran tako da odiše čarolijom i elegancijom, istovremeno zadržavajući tradicionalne elemente praznične tematike, a savršeno je kompatibilan kostimu Deda Mraza.
Izrađena je od baršuna, satena i pliša koji mu daju bogat i raskošan izgled. Ukrašen je belim krznom, perlama i drugim blistavim detaljima.

Na glavi, Baba Mrazica može da ima samo sedu periku sa ukosnicom, a može da se okiti i prelepim detaljom tradicionalne ruske narodne nošnje – Kokošnikom.

Zašto „ruski“ Kokošnik? – Zato da bi bakica svojim izgledom oponirala Deda Mrazu koji je već isuviše „amerikaniziran“ po ugledu na Santa Claus-a ali i zato što on neodoljivo asocira na krunu koja svakom liku daje na izuzetnosti a kruna kao kruna baš i ne priliči Deda Mrazovoj gospođi.

Kostim Babe Mraz je elegantan i bajkovit, osmišljen da izrazi toplinu i radost praznika. On predstavlja radost, velikodušnost i čaroliju decembarskih praznika. Simbol je Nove godine i darivanja dobre dece.

Boja, ili bolje reći nijansa, Baba Mrazicinog kostima se u nekoj meri razlikuje od boje kostima Deda Mraza. Dok Deda Mrazov kostim varira u nijansama od scarlet crvene do grimizne i bordo, Baba Mrazicin kostim je kombinacija bordo sa primesama ciklama nijanse, značajno sjajniji od Deda Mrazovog.

Detalji poput zlatnih ili srebrnih elemenata e koriste kako bi se dodala elegancija.

Čipka, štrike i pletenje su kao detalji neizostavni kada je u pitanju odeća bilo koje bake, pa i naše Bake Mraz. Element tradicionalnog koji upotpunjuje doživljaj.

Uz kostim, kada ga iznajmljujete, slobodno zatražite i babin set ua pletenje (vunicu igle i i komad već ispletenog džempera) obzirom da, dok Deda Mraz aktivno učestvuje u animaciji i deljenju poklona, njegova pratilja, koja ipak ima pasivniju ulogu, mora nečim da se zanima – da plete i prati situaciju pogledima preko naočara i povremenim uključivanjem u razgovor sa decom.

Kostim Babe Mraz upotpunjen je i dodatkom poput pletenog trouglog ogrtača. Ovaj dodatak ne samo da daje estetsku dimenziju, već i doprinosi evociranju detinjstva kod starijih čije bakei prabake su nosile upravo ovaj karakterističan komad garderobe.

Kostim Babe Mraz treba da izrazi čaroliju i radost praznika, dok istovremeno pruža udobnost i slobodu kretanja. Svaki detalj ovog kostima treba da doprinese osećaju čarolije i slavlja koje donose zimski praznici.

Pogledajte Babu Mraz u videu

Kakve još kostime imamo?

Imamo i kostim Sneguročke (Deda Mrazova pratilja / devojčica, iz ruske bajke po kojoj je kreiran lik Elze iz Zaleđenog kraljevstva).