Šta još treba da znate o dolasku Deda Mraza

Šta ako vaše dete već ne veruje u Deda Mraza

Dakle, šta učiniti ako neko dete ne veruje u Deda Mraza?!
Za početak, odgovorite sebi na pitanje „Zašto onda priređujete događaj dolaska Deda Mraza u Vaš dom?!“
Ako je odgovor „zbog mlađe dece“, onda ima smisla dalje čitati ovaj tekst. Međutim, ukoliko ste jedan od onih roditelja koji žale zbog činjenice da mu je dete prestalo da veruje u Deda Mraza, pa priređivanjem „spektakla“ i dovođenja „pravog“ Deda Mraza želite da ponovo uverite dete da on postoji, bolje je da na vreme odustanete od sulude namere. „Predstava“ sigurno neće uspeti!

7

Međutim, ako osim starijeg, u kući imate i mlađe dete, nema smisla mlađem detetu uskraćivati pravo na detinjstvo, Deda Mraza i Novogodišnju čaroliju. Ipak, ukoliko stariju i mlađu decu stavite u isti položaj, starija (naročito tinejdžeri) će sigurno negodovati u smislu što će se ponašati nezainteresovano ili u stilu „loži babu“… Ako ga baš iznervirate ovim postupkom, moguće je čak i da Deda Mraza povuče za bradu kako bi razotkrilo „Veliku prevaru“… Time će uništiti i iluziju nedužnima…

Iako Deda Mraz ima „rešenje“ i za izlaz i iz ovakve „mat“ situacije, ona nikako nije poželjna.

Dakle, kako rešiti ovakav „problem“?!

Jednostavno! Neka starija deca znaju da Deda Mraz dolazi zbog mlađe a oni se sigurno neće ljutiti ako i oni dobiju poklon 🙂 Ipak, svejedno će „protestovati“ kada budu trebali da ispoštuju običaj sedanja Deda Mrazu u krilo i sl. Zato, neka ovo bude događaj za celu porodicu. Zašto Deda Mraz mora da donosi poklone samo deci kad su i mama i tata, pa čak i bake i deke bili dobri. Neka Deda Mraz dođe svima. Verujte mi na reč, biće fenomanalno! Ako mislite da je ovo preskupa „igra“, znajte da ne moraju svi da dobiju skupe poklone. Baka će bit presrećna što je dobila kilo brašna i oklagiju i sl a Deda Mraz ionako ne naplaćuje svoje usluge po osobi već po događaju.

Budite originalni. Biće zabavno 🙂
Naravno, najmlađi će dobiti najviše Dedamrazove pažnje.