Da li će Deda Mraz ove godine pisati pismo i Vašoj deci…

PISMO OD DEDA MRAZA

Kako se šalje „Pismo od Deda Mraza“

Novogodišnji običaji nalažu da deca tokom decembra pišu pismo Deda Mrazu međutim, poslednjih godina globalni trend je da, obrnuto, Deda Mraz piše pisma deci! Samo oni roditelji čije dete je dobilo pismo od Deda Mraza znaju kakvo iznenađenje je u pitanju – dogodilo seneočekivano!

Deda Mraz se setio baš mene!“, „On stvarno zna da sam naučio da čitam…“,  „Otkud zna šta sam poželela kad to nisam nikome rekla“… Ovo su samo neke od reakcija dece koja su dobila pismo od Deda Mraza. Pisma Deda Mraza se u Srbiji šalju već petu godinu zaredom. Do sada ih je dobilo desetine hiljada dece širom Srbije. Ukoliko i Vi želite da iznenadite i usrećite neko dete (ili bilo koga) pismom od Deda Mraza, dovoljno je da popunite formular klikom na veliko crveno dugme na kraju ovog teksta. Tamo će od Vas biti traženo da unesete podatke o primaocu pisma (ime, prezime i adresu na koju će pismo biti isporučeno pismo) te da nadvedete neke njegove pozitivne osobine i dobra dela koja je dete učinilo u toku godine (npr. naučilo da čita, hoda, priča… čuvao mlađeg brata ili kućnog ljubimca…). Takođe, nekoliko pasusa kasnije Deda Mraz će pisati o novogodišnjim željama Vašeg deteta i mogućnostima za njihovo ispunjenje gde ćete takođe Vi uobličiti i taj deo pisma.

Koliko košta „Pismo od Deda Mraza“

Cena usluge slanja pisma Deda Mraza razlikuje se od načina isporuke te je, iz tog razloga, važno da obratite pažnju na sledeće opcije i mogućnosti:

  1. 1. OBIČNA POŠTANSKA POŠILJKA + PLAĆANJE UNAPRED = 390 RSD

    Ova opcija je najpovoljnija ali u obzir morate da uzmete činjenicu da pošiljka poslata redovnim poštanskim saobraćajem putuje i do pet dana kao i da se pismo šalje po prispeću uplate na račun „Pošte Deda Mraza“ a ne onog trenutka kada ste kreirali nalog ili izvršili uplatu. Kako bismo sprečili mogućnost da pismo „zakasni“ tj. stigne posle Nove Godine, ova opcija će biti isključena osam dana pre Nove godine. Osim toga, imajte na umu da postoji zaista minimalna mogućnost da pismo ne stigne u predviđenom roku ili uopšte te da se u tom slučaju realizuje reklamacija tj. ponovo šalje novo pismo o našem trošku ali i novom pismu je potrebno vreme za put do odredišta.

  2. 2. BRZA POŠTA „DANAS ZA SUTRA“ + PLAĆANJE UNAPRED = 570 RSD

    Ova opcija je značajno brža i „sigurnija“ od prethodne iz razloga što pismo putuje „Post Express-om“ i stiže jedan dan nakon otpravljanja iz Pošte Deda Mraza a pismo se otpravlja jedan radni dan nakon izvršene uplate. Takođe, ovakva pošiljka podrazumeva lično uručenje tako da je mogućnost da pismo ne stigne značajno smanjena. Osim toga, ovu pošiljku je moguće elektronski pratiti te u svakom trenutku možemo da proverimo gde se ona trenutno nalazi. Reklamacije na ovu uslugu su izuzetno retka pojava.

  3. 3. BRZA POŠTA + PLAĆANJE PO PRIJEMU PISMA (Pouzećem) = 600 RSD

    Ova usluga je neznatno skuplja od prethodne a njome se naručilac osigurava od mogućnosti da pismo ne bude isporučeno a plaćeno (takva mogućnost inače ne postoji jer naša služba za reklamacije rešava sve slučajeve ponovnim slanjem). Međutim, ovu uslugu mogu da koriste samo naručioci-ukućani koji žive na adresi primaoca pošiljke iz razloga što uslugu plaćate poštaru na licu mesta. Bilo bi krajnje neukusno da neko naruči pismo iznenađenja za nekoga a da taj neko pritom mora da ga plati. U tom slučaju (ako ste kuma, tetka, ujak i dr. ko ne živi na adresi prijema), koristite neku od prve dve opcije.

Takođe, treba da znate da ako izaberete opciju slanja  2 ili 3, pismo stiže preporučeno na ime primaoca (deteta) / LIČNO URUČENJE te da, ako dete u tom trenutku nije kod kuće, morate da objasnite poštaru da se radi o detetu i pismu od Deda Mraza (na adresnici piše da je pošiljalac „Pošta Deda Mraza). Ukoliko nikoga ne bude kod kuće u momentu dolaska Post Express-ovog kurira, pošiljku ćete morati da preuzmete u Pošti ali u tom slučaju obavezno ponesite neki detetov dokument da se poštanski službenik uveri da je reč o detetu (maloletnom licu) kako bi Vam dozvolili da preuzmete pošiljku.

Sada, sve što treba da uradite je da kliknete na dugme ispod i otpočnete proces kreiranja pisma za Vaše dete 🙂

10000Preko 10.000 poslatih pisama u toku decembra
50000Preko 50.000 nasmejanih lica
50000Do sada preko 50.000 zadovoljnih naručilaca / korisnika naših usluga
1000000Milioni kilometara koja su prešla naša pisma